hej juni, hej vinter

Återigen en mycket bra helg. Grant bjöd på födelsedagsfest igår och det slutade förstås i ett mycket berusat tillstånd.
Och lite jacuzzibad hann vi med även denna gång.
Jenny fyllde 25 år i fredags och även den kvällen resulterade i firande utöver det vanliga. Jag och Rebecca valde dock att åka hem lite tidigare än resten av sällskapet. Taxiresa t.o.r till Cremorne för ett besök på McDonalds kändes väldigt viktigt just då. Och det var det ju förstås.

Men det börjar bli lite mycket nu. Och latheten har slagit till med bravur. Jag är inte överdrivet mån om att alltid vara fixat och det vill jag verkligen inte vara heller, men när man frivilligt beger sig ut bland folk i gårdagens smink och kläder som förmodligen både luktar och ser ut som något katten släppat in, så börjar det bli riktigt illa. Så imorgon står operation freshen up på schemat. Det ska väl inte vara så svårt.

Har för en gångs skull varit på bio (för här finns det tydligen något som kallas nerladdningsgräns). I Love You, Man är en underbar komedi och jag blev även sugen på att se Year One med Michael Cera (Juno-snubben) och Jack Black. Lämpliga bakisfilmer båda två.

Sen har vi ju valet till Europaparlamantet. Jag tror på Marie Wickberg (c), men rösten är ännu inte lagd. Vad tror DU?

 

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Det här kan väl ändå inte bli annat än bra? Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrel och Tom Waits. Och förstås undersköna Lily Cole. Eller hur. Given succé säger jag.




Jag såg för övrigt Twilight häromdagen. Mina förväntningar var inte alls särskilt höga, jag hade räknat med sci-fi i töntig ungdomstappning men fick underbart foto och en vacker kärlekshistoria kryddat med vampyr-mystik. Inte alls dumt.

Pretty obvious, ey?

Josh Thomas och Björn Gustafsson.




Australiensisk tv när den är som bäst

Det är svårt att inte älska Masterchef. Exakt samma koncept som Idol (tre lite halvt elaka jurymedlemmar, en audtion i varje stad and so on)  fast det handlar om matlagning.

Sedan väntas Good News Week (ungefär som "Snacka om nyheter"). I trailern har jag sett en snubbe som på alla sätt och vis är ruskigt lik Björn Gustafsson. Återkommer i detta ämne.

Jag har uppenbarligen en spännande kväll framför mig...

Weekend

Efter tre månader i Sydney, har jag äntligen tagit mig utanför stan. Helgen har spenderats i Avoca, som ligger ungefär en timme norr om Sydney, i Central Coast. Hela helgen har i stort sett kretsat kring mat, vtin, champagne och många timmar i jacuzzin. Jag har nog inte riktigt förstått hur mycket jag faktiskt saknar livet på landet!
Jag tror inte att jag skulle vara helt främmande med tanken att ha ett hus på landet, med hästar och allt det där. 
Har drömt mig bort på realestate.com.au tidigare idag...

Fredag betydde slutet på min första termin här i Sydney. Ekonomi-tenta stod på schemat och det kändes OK, men vad vet man. Det stod i alla fall klart att det här behövdes fira!

Så 15:30 befann vid oss på Greenwood Hotel och därefter kunde det bara sluta på ett sätt. Vilken kväll!

Efer att varit omgiven av människor hela helgen sitter jag nu alldeles själv i en alldeles för stökig lägenhet. Thomas och Rebecca är hos Felix i Surry Hills för att jobba på ett grupparbete. Jag borde åka till Aldi för att handla mat och dammsugarpåsar. Inte särskilt spännande och verkligen inte motiverande. Bjuder på lite bilder från helgen:






Sen känns det väl alldeles förträffligt när man äntligen får tummen ur, går till affären och den överföring som gjorts för några timmar sedan ännu inte gått igenom? Sådant gör mig så glad. Verkligen kul. Den ultimata walk of shame är verkligen "insufficient funds". Fuck you Commonwealth Bank.

Norrland

Man flyttar till Stockholm. Intalar sig själv att det är det här som är hemma och att man aldrig mer vill återvända hem till Jämtland. Och det är sant på sätt och vis.
Men. Häromdagen chattade jag med min goa vän Markus. Vi pratade om att höra hemma någonstans.
Han skickade en länk som visade sig vara samma visa som jag och min bror spelat på repeat hela förra sommaren. När jag lämnade Sverige fick jag albumet som en avskedsgåva.
Jag har svårt att se mig själv bo där uppe. Men jag har också svårt att se att jag aldrig skulle vilja återvända, på ett eller annat sätt.

När vi går på pianobaren Minskys i Cremorne spelas alltid Kenny Rogers "The Gambler". Här är den norrländska versionen med Euskefeurat:


Exam week, ESC och längtan efter svensk sommar

Har just kommit innanför dörren, hällt upp ett glas vin och satt mig i soffan. Första tentan på exam week är avklarad och det känns fantastiskt. Nu återstår Economics på fredag samt en rapport i Marketing som ska vara inne på onsdag.

Igår bjöd vi över några av Thomas klasskamrater (samt Nicklas) för att bevittna ESC-spektatklet. Jag hade hela dagen undvikit svenska tidningssajter för att inte få reda på vem som tog hem pokalen. Döm av min förvåning när jag sitter på Sydney Morning Herald och läser en artikel om en misshandel i King´s Cross, och en av deras headlines visar sig vara att Norge vann. Så spännande blev det.
I alla fall. Jag är inget stort fan av tävlingen ska jag väl säga, men jag blev fruktansvärt upprörd av denna Sarah Dawn Finner (som aldrig gjort någonting bra för världen). Är hon så ledsen över att hon inte får vara med i tävlingen att hon måste sjunga varje bidrag som Sverige röstat på i direktsändning? Jag skämdes så mycket att jag ville dö. VIlken idiot.

Det är svinkallt i Sydney nu. Vindar från Sydpolen och gula löv så långt ögat kan nå. Hemma grillar ni, dricker öl ut i det gröna och allt det där som jag uppskattar så mycket när jag är hemma. Ta vara på den här sommaren. Det hade jag gjort!
Sommaren här är förstås lång och solig, men inget går att jämföra med doften av syrén i juni, blöt asfalt eller morgondimma hemma i Jämtland.

Thomas spelar mer gitarr än vad jag gör nuförtiden. Den här går för tillfället på repeat i McMahons Point:



300 ord. ...

300 ord. 1200 to go. Tur att kvällen är ung.

Minneskortet till telefonen har rensats, följande hittades:



Thomas fick ha-begär



Sommar i Vassviken



På väg till Mälarpaviljongen. Lägenhet under renovering i bakgrunden.



Olden hemma i Jämtland



Cool Sanna.



Luna



Skärtorsdag i Glebe



Utsikt från entrén hemma på Blues Point Rd.



Jag är tillbaka

Nu ska jag börja blogga igen. Livet har börjat ordna upp sig, flytten är klar , internet har installerats och nu återstår endast en vecka av min första termin på APM. Tiden har gått fort och jag borde verkligen inte sitta här och skriva blogginlägg när den ännu helt oskrivna ekonomiuppsatsen skall vara inne imorgon.

Vintern är på intåg här nere och det känns lite tråkigt när jag ser bilder hemifrån som vittnar om strålande solsken och trevliga uteserveningar. Men jag kommer trots allt få sex månader av sommar om inte allt för länge, och slipper snö och allt vad det innebär.

Just det. Jag ska plugga Advertising istället för Events. Efter 13 veckor har jag förstått att Events inte riktigt är vad jag hade hoppats på, och tanken på att arbeta som copywriter växer allt mer för varje dag. Jag har dock inte helt släppt Events, men är övertygad om att Advertising passar mig bättre och att det är två industrier som går att kombinera. Det blir bra det här.

Det här tittade jag på igår när jag egentligen skulle plugga: