Fredagsunderhållning..

Jag har slitit som ett djur denna eftermiddag med diverse måleri och städning. Jag har vit färg i mitt hår, på mina ben (även där en finns en hel del hår så här års) ,på händer och armar och säkerligen även på andra konstiga ställen.
Jag har plågat mig ut i ovädret för att införskaffa alkohol inför morgondagens samkväme och det hela slutade med att jag tvingades ta en taxi hem från mataffären (jag klarar inte att bära en platta öl, två matkassar och tre pavor vin på egen hand). Den korta sträckan uppskattades inte av chauffören och det gjorde inte saken bättre att jag tvingades betala med kort...

Nu tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av ett glas rött och en lugn stund framför TV:n. Den lugna stunden utbyttes ganska kvickt mot en irriterande stund.

Allvarligt talat, Färjan? Vad är det för jävla skräp?

Jag är en av få som aldrig satt min fot på en finlandsfärja. Det har varit nära några gånger, men det har alltid kommit andra saker i vägen. Jag kan nu konstatera att det varit riktig tur.

Herregud, ett flytande G3 (för er som bott i Östersund) eller är det Kickis, Garbo eller Star Bar?

Det kommer givetvis inte som någon chock, men vem vill kolla på något så vidrigt?

Svensson på apfyllan. Mysigt.

Den enda fredagsunderhållningen värd namnet är väl Idol (även om jag blir arg över hur man varje år sabbar coola personligheter). Alice är helt underbar och jag vet inte varför. Det måste vara hennes utstrålning. Den är faktiskt one-of-a-kind.

Nej, nu ska jag lugna ner mig med hjälp av Rufus Wainwright.



"Little sister come and sit beside me, beside me
And we'll play a tune on this old piano, forte
Just for a while, just for a while, just for a while
'Til your hair becomes a powdered wig
And I become a total bastard
Feet that hardly reach the pedal
Sewn to a tremendous shadow

Ave, ave, history is on my side
So complain have no shame
And remember that your brother is a boy"

Jag väntar

Just nu känns hela tillvaron som en enda lång väntan. Vad jag än gör så väntar jag på nästa sak som ska komma och mina prioriteringar är helt åt helskotta. På jobbet oroar jag mig över allt jag måste göra när arbetsdagen är över, och när arbetsdagen är över oroar jag mig över vad som ska göras på jobbet.

Det är inget vidare effektivt tänk.

Det kanske är dags att leva för stunden och njuta av allt det där som jag så småningom inte kommer att få uppleva på ett bra tag?
Promenaderna längst S:t Eriksgatan när allt är mörkt och jag tänker att det är julskyltning, luncher med fina vänner, en öl efter jobbet med någon/några jag tycker om, utmaningarna som triggar mig i mitt jobb (som dock känns lite tungt just nu), det härliga i att äntligen ha ett riktigt kök och det sköna i att ta en rask promenad, trots att kylan aggresivt biter mig i kinderna.

För nu längtar jag enbart efter en sak och det är Sydney, NSW, Australien.

Tidiga morgnar i ett varmt och härligt land där jag får åka till färja till skolan för att det går snabbare än buss, en VB på stranden i Manly med en studiekamrat, lunchdejter med min fina Ida och ljumna kvällar på balkongen med Thomas.

Men det kommer. Så nu ska jag försöka fokusera på nuet. Diska i vårt nya kök för första gången och sedan ta på mig skorna och promenera till Lilla Essingen för att titta på fotboll med Mats.

Jag har det väl ganska bra trots allt.










Babel värnar om semikolon

Det här är pedagogiskt, snyggt och underhållande och bör vara obligatoriskt material i svenskundervisning.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1287643

Nu ska jag författa ett brev till Skolverket.

Biohöst

Ibland är det jobbigt att bo i Sverige och samtidigt ha tillgång till internetuppkoppling och allt vad det innebär.
För den här hösten/vintern bjuder på otroligt intressanta biopremiärer. Helst vill man vara en laglydig medborgare. Helst...

Jag vågar anta att Seth Rogen varken har familj eller några som helst hobbies, för en mer produktiv människa får man leta efter. Under 2007-2008 har Rogen hunnit skriva och producera bland annat Superbad, Knocked Up, Drillbit Taylor, Step Brothers och ovannämnda Pineapple Express.
Och jag blir sällan besviken. Kanske växer jag aldrig upp, men det här är pubertal humor när den är som bäst (och det är den i stort sett bara om Rogen är inblandad).  I Pineapple Express medverkar dessutom James Franco och spelar en alldeles klockren drug dealer. Summa sumarum, gå och se den 14 november eller fixa på annat vis.

Jag ser även framemot filmatiseringar av diverse romaner, så som "Revolutionary Road" och "Låt den rätte komma in"
Problemet är att jag ännu inte läst någon av dem, så vi kanske får börja där. Det blir lite roligare då.

Men, inget gör mig mer exhalterad än Baz Luhrmanns kommande film "Australia". Givetvis juldagspremiär i Sverige (de större produktionernas dag) och det här är en film som troligtvis är bäst på bio.
Australierna själva får självklart se den tidigare än så, nämligen 14 november. Det kommer att klia i mina små piratfingrar...

Traliern ger mig gåshud:






En helvetisk morgon...

Allt, allt, allt gick fel för mig i morse. Jag kände mig som en grinig snorunge när jag klev in på kontoret.
Lövhalka, högklackat, en dataväska som vägde ett ton samt en sjal som inte vill ligga stilla på min axel ökade dessutom irritationen.
Då tycker jag att man får trösta sig med vad jag anser vara den bästa duetten genom tiderna:


Nu är det gjort

Idag har vi skickat alla ansökningar till dessa skolor som vi tror kan ta oss någonstans i livet.
Vi är nog egentligen sent ute, men det känns så oerhört skönt att det äntligen är gjort.
Men det är nu oron uppstår: Tänk om jag inte blir antagen (vilket man varit jäkligt säker över innan), det kanske inte finns någon som vill betala pengar för att bo i vår fina lägenhet, CSN kanske dissar oss totalt och myndigheterna i Australien kanske kommer att hävda att vi begick förfärliga brott när vi besökte landet senast och nekar oss därför ett visum?
Ja, det är många frågetecken just nu men jag vet att samtliga kommer att utvecklas til utropstecken. Många säger att man ska vara försiktigt med utropstecken. Förlåt, men det struntar jag i. Utropstecken uttrycker glädje. Punkt (eller kanse utropstecken).

Väntan blir förmodligen längre än man önskar. Men det gör inget, för allting ordnar sig.

Igår träffade jag en vän som jag insåg att jag nog kommer att sakna när jag lämnar Landet Lagom. En vän som jag i stort sett aldrig ser. Men jag hoppas att det ska bli ändring på det nu. För vi har oerhört roligt tillsammans. Lyxlirarn' (som verkligen har jobbat  och slitit för att idag få avnjuta rysk kaviar och Ferraris), jag hoppas att du överlever din flygresa...

Det här är en ganska töntig låt, men den får mig att tänka på good allt times, fina vänner och Sanna som på något vis kommer att få klona sig, ingen vet hur det ska gå till. Anyway, njut av lite gammal hederlig högstadierock:









I don't care if monday's blue

I alla fall inte när helgen varit lyckad och ja, ni vet, Friday I'm In Love.

Min underbart fina och äventyrslystna vän Angelica gjorde ett gästspel i Stockholm under några trevliga timmar för att sedan beges till Milano på lördag morgonen.
Vi hann avverka en god tapas-middag med service under all kritik (vad har hänt med Caliente?), ta några öl på Bagpipers tillsammans med Sanna, Thomas och Micke för att sedan dra oss hemåt i relativt god tid.
Jag vet sedan tidigare att det inte är riktigt värt att missa en flight för en fylla...

Lördagen bjöd på fotboll (Liverpool - Wigan 3-2) och en fin kväll på Söder. The Women höll hov på Vampire Lounge; svettigt, akustiskt och som vanlig väldigt bra.


           



   

"It is really good for you to live with us"


Jag vet inte, men de kanske inte kan känna sig helt nöjda med denna formulering?

Sydney..

Min kära vän Astrid tipsade mig om några trevliga områden i Sydney häromdagen, därbland Kirribilli (som för övrigt är ett klockrent ortsnamn).

Så, här (Upper Pitt Street)  tänkte jag bo om ovan nämnda dam kan se till att packa sin väska i januari och joina Thomas och mig i Oz (annars blir det nog lite tight ekonomiskt, 13 500 SEK i månaden är ganska saftigt):




Kaffe och en cigarette

https://anytime.tv4.se/webtv/?progId=664349

Idag har jag:

- Stressat som en skållad råtta
- Besökt Skogås och det gör jag inte om
- Insett att jag missade Jenny Lewis och att det gör ont
- Förstått att Drive-By Truckers "Outfit" är vad föräldrar bör spela för sina barn
- Hittat Skatteverket, Södermalm (stället alltså) och Magnus Ladulåsgatan på en och samma gång (efter två år i Stockholm)
- Fixat personbevis översatta till engelska


Den jobbiga delen av veckan är över. Ångest-tisdag. Tisdag är värre en måndag och så är det med det.
I morgon väntar Mamma Mia Sing-A-Long vilket lär bli kul med tanke på hur svag jag är för allsång. Torsdag är seriös After Work på jobbet (är det OK att kalla det After Work då?) och på fredag väntar celebert besök från Östersund.

Vad hände med den här killen? Han är det bästa som har hänt Idol.


Har glömt att nämna..

..att jag inte är särskilt glad över att The Hold Steady har ställt in sin spelning på Debaser.
Det suger rent ut sagt.


Jag behöver en ny spelning att peppa inför. Förslag?

Jag fick för mig att Gary Louris var på väg till Sverige. På hemsidan läser jag sedan att han spelade i Göteborg samt Malmö - i juni!
Men det missade jag tydligen.

Det har runnit mascara ner för mina kinder idag på grund av tjejen som ni ser på bilden nedan. Jag har skrattat så gott. Hon är fantastisk.


Jag är en sybarit

Det är alltid trevligt att lära sig nya ord och det gjorde jag häromdagen.
Ordet är Sybarit.
På Wikipedia finner man följande om staden Sybaris:
"Sybaris var en grekisk kolonistad i Syditalien, grundad på 720-talet f.Kr. Stadens invånare blev kända för sitt luxuösa och utsvävande leverne, därav ordet sybarit. År 520 f.Kr. förstördes Sybaris av grannstaden Kroton, som avundades Sybariternas rikedomar och vällevnad."

Efter en stunds googlande fann jag en svensk förening som kallar sig själva för Sybariterna. Jag överväger seriöst att ansöka om medlemskap.

But you are the only one I've met who's "God Only Knows"

En stressig dag på jobbet. Hello Saferide lugnar ner mig.


True Blood

När jag i eftermiddags steg innanför dörren efter en lång dag ute på fältet, möttes jag av en sambo (som ibland får vara ledig på måndagar) som tittade på True Blood.
Mannen kan sin musik och television har givetvis alltid rätt i slutändan.
Något jag dock ständigt förnekar är att jag kan faschineras av blod och våld på TV (samt att han ofta har rätt).
Jag vill säga att det är äckligt (och visst är det väl det ändå), men är det någon gång jag vaknar till efter att däckat framför dumburken, så är det när jag hör att det är hemskheter på gång.
Sådan är inte jag. Eller?

Vi kan ta Dexter som ett exempel. Det är en bra serie, men jag är inte såld. Jag kan slumra till, men när "slakten" sätter igång, då måste jag titta.

Vampyrer (som True Blood handlar om) är i och för sig så overkligt att man inte reflekterar särskilt mycket över vad som pågår, men det här är inte direkt "Buffy". Det här är snyggt och välproducerat. Äckligt och vulgärt.


Bra helt enkelt. Därför drar vi på ett avsnitt till nu.




Hejdå.


Fredagens oro slog in..

Ja, jag blev sjuk. Sängliggande hela lördagen, vilket kanske inte bara var på grund av en krasslig hals, men ändå.
Jag ville titta på Man C - Liverpool, men att promenera till Lilla Essingen i eftermiddagens väder efter att varit en sväng till jobbet för att hämta dator och mobilt bredband, kändes inte riktigt aktuellt. Mina fötter var blöta och kalla och fick gömmas under en filt på ryamattan istället för att traska ytterligare i regnet. Seger blev det i alla fall.

Klockan är halv elva och jag jobbar samtidigt som jag försöker att engagera mig i en film som verkar helt fantastisk, nämligen Son Of Rambow.
Kanske får jag se om den imorgon, då jag kan fokusera lite bättre.
För övrigt stärktes min kärlek till Ben Kweller när jag såg den fruktansvärt pinsamma rullen College igår kväll. Inledningen tilltalade mig tack vare musiken, resten var rent skräp.

Nåja, kanske dags att tacka för idag. Möte i Bromma imorgon bitti (på en adress som jag inte känner till, men vad vet jag om Bromma egentligen?).

Fredagens After Work blev förstås längre än tänkt:

             

Running out of gas..

På Fridhemsplan finns det en grill som alltid har gamla löpsedlar uppe. Idag såg jag SVDs löp om "Mackdöden" (http://www.svd.se/naringsliv/motor/artikel_1790437.svd) från 26:e september.

Det är någonting speciellt med tomma bensinmackar. Jag gillar bilden och den påminner mig om ett av Edward Hoppers snyggaste verk "Gas".






I think the snake was a mistake

Fredagens låtlista:
Ben Kweller - Wasted and Ready
Dogs Die In Hot Cars - Godhopping
Mates of State - For The Actor
The Hold Steady - Southtown Girls
Rilo Kiley - Portions for Foxes
N.E.R.D. - Windows
Vampire Weekend - Campus
Bishop Allen - Tea For Two

Fredagens After Work - Bagpipers Inn (no shit), Rörstrandsgatan

Fredagens roliga: Ricky Gervais. Alltid.



Fredagens oro: Att jag ska bli förkyld igen. Det finns det inte tid för.

Invincible

En mycket lång vecka börjar leda mot sitt slut. Och det ser fan inte bättre ut kommande vecka.
Men det är tempo och kundbesök. Det är då jag mår som bäst tror jag.

Min före detta klasskamrat Patrik har ett band som heter Pulpa. De har gjort ett helt makalöst album som heter Fightmusic. Spår 3, som heter 2 AM har en mycket lustig effekt på mig. Idag gick jag i vanlig ordning hem från jobbet. Jag lyssnar på Pulpa och plötsligt dyker 2 AM upp. Jag märker hur jag omedelbart förändras. Hur jag genast sträcker på min rygg, höjer blicken mot horisonten och ökar mina steg. Jag känner mig oövervinnerlig. Jag klarar av vad som helst och vem som helst och fuck you om du påstår något annat. Det är nästan så att jag vill spöa på alla oförskämda cyklister som trafikerar den trånga, kombinerade gång och cykelväg på Lilla Västerbron. Jag vill be den otrevliga kassörskan på ViVo som skriker till en gammal man att han inte förstår sig på kortmaskinen att visa lite respekt. Det gör jag förstås inte.
Men det känns som att jag skulle kunna vinna en fight mot vem som helst. När som helst.

Det kanske är därför skivan heter just Fightmusic? Förmodligen inte, men det vore ju kul.

Nu ska jag fortsätta min kväll med Rilo Kiley. Inte dumt alls.

Imorgon är det fredag och jag ska ta tag i allt som jag skjutit upp under veckan. Det brukar tyvärr vara en del.

God natt.

Tröttheten tar över

Andra morgonen denna vecka då jag känner mig som ett kolli.
Liverpool spöade PSV igår med 3-1. Keane gjorde sitt första mål i röda tröjan.

Nej, det går inte att skriva något vettigt när man knappt kan hålla ögonen öppna. Det är dags för en kopp kaffe tror jag.

Denna fina melodi gör min morgon lite bättre:




En drogad Evan Dando?

Gårdagens spelning var något av en besvikelse. Det är allmänt känt att Evan Dando har varit lite av en pundare och klappade ihop totalt i mitten av nittiotalet.
Jag har dock uppfattade det som att han tagit sig i kragen. Jag hade fel.

Jag är inget stort fan av långa, meningslösa mellansnack. Men när låtarna avverkas i det tempo som de gjorde igår, så är det svårt att veta när en ny låt tar vid. När verser dessutom tas bort helt, börjar man fundera på om det är ett medley man lyssnar på.
Det var en man i publiken som stod väldigt långt fram och hade en fin systemkamera. Han var dock inte den ende som fotade bildsköne Evan. Jag kan förstås ha missat något, denne man kanske betedde sig illa.
Han gick i alla fall ut ur lokalen efter att Evan slitit i hans kamera och skrikit "Fuck You! Get the fuck out of here!".
Ett lustigt utspel som ingen förstod särskilt mycket av. Min kamera åkte i alla fall ned i väskan efter detta.

Onsdag betyder Champions League. Liverpool möter PSV Eindhoven. Jag håller tummarna för att Torres håller samma klass som i lördags. El Niño - han är Gud.

Svenska Fans tror på följande startelva:

Reina
Arbeloa Carragher Agger Aurelio
Kuyt Gerrard Mascherano Babel
Torres Keane


Den som lever får se.

Nedan följer lite bilder från gårdagen: